HOE IK JOU KAN EN WIL HELPEN

EN NATUURLIJK: WIE BEN IK?

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

Met een nuchtere en realistische aanpak verzorg ik de meest optimale vastgoedpresentaties voor verschillende makelaarskantoren. Mijn uitgangspunt: Interieurfotografie en vastgoedstyling zijn belangrijke onderdelen van het merk van de makelaar de wijze waarop hij of zij de woningportefeuille in de markt zet.

Het huis moet tijdens de verkoopperiode presentabel maar leefbaar zijn. Hoewel vastgoedstyling onderdeel is van mijn dienstenpakket, ben ik wars van kussentjes schuiven, ik werk bijvoorkeur met de spullen die in het huis aanwezig zijn. In de meeste gevallen voldoet de standaard fotostyling prima. Pas als het echt noodzakelijk is, wordt de dienst Vastgoedstyling ingezet. Ik verzorg ik de interieurfotografie, 360 graden opnames en plattegronden en een maak eventueel een korte maar krachtige video. Met deze aanpak worden de opdrachtgevers van de makelaar niet opgezadeld met hoge kosten en ondertussen heb ik continutiteit in mijn bedrijf omdat ik voor iedere woning wordt ingezet.

En die werkwijze, die ik sinds 2017 heb toegepast in ruim 2000 huizen, wil ik jou leren!

Cursussen

Cursus Vastgoedpresentatie

Vanuit mijn gedrevenheid om de kwaliteit van vastgoedpresentatie in Nederland en daarbuiten te verbeteren geef ik een aantal keer per jaar de cursus vastgoedpresentatie. Een vakgerichte opleiding verspreid over drie weken waarin ik je alles leer over vastgoedstyling, interieurfotografie, marketing, branding en ondernemerschap.  Als je kiest voor dit vak word je ondernemer en dat woord zegt het al: Je moet ondernemend zijn om succesvol te worden. De cursus is dus geen succesformule om rijk te worden met het verschuiven van meubels en kussentjes. Het is hard werken en stappen durven nemen. Ik deel met jou al mijn kennis en ervaring zodat je niet complete wiel zelf hoeft uit te vinden.

IAHSP® geaccrediteerd opleider

In oktober 2018 ontving de Cursus Vastgoedpresentatie de accreditatie en aanbeveling vanuit de International Association of Home Staging Professionals IAHSP®  en IAHSP® Europe  De cursus is geëvalueerd op inhoud en voldoet aan industriestandaarden voor beste werkwijze en professionaliteit.

IAHSP® is op gericht in 1999 door Barb Schwarz en heeft jarenlange ervaring in het beoordelen van opleidingen in onze branche. Om accreditatie van cursussen transparant te houden, betalen opleidingen niets om hiervoor in aanmerking te komen: Het gaat uitsluitend om inhoud, kwaliteit,  professionaliteit en begeleiding van de cursisten. De accreditatie betekent voor jou dus niet alleen dat je een cursus volgt die behoort tot de top in Europa en daarbuiten: Als IAHSP®  goedgekeurd opleider mag ik cursisten certificeren én accrediteren waarmee jij de mogelijkheid hebt om lid te worden van de grootste beroepsorganisatie voor vastgoedstylisten ter wereld!

Workshops & In-Company training Interieurfotografie

Tijdens deze workshop leer ik jou, makelaar, vastgoedstylist, interieurontwerper of blogger hoe je de interieurfotografie zelf kunnen doen. Er wordt natuurlijk uitgebreid aandacht gegeven in nabewerking in Adobe Photoshop CC eventueel in combinatie met Adobe Lightroom Classic.

Daarnaast geef ik in-company trainingen interieurfotografie voor makelaarskantoren in binnen en buitenland en één op één workshops voor als je niet genoeg tijd of geduld hebt om te wachten op de volgende groepscursus. Neem gerust contact met me op voor meer info over de mogelijkheden.

Boeken

Inmiddels heb ik 3 boeken gepubliceerd: Mijn kennis en ervaring op het gebied van vastgoedstyling heb ik gebundeld in het boek Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop. Dit boek leert verkopers stap voor stap hoe ze hun woning klaar maken voor de verkoop. Het staat boordevol praktische tips en handige checklists en is geïllustreerd met prachtige foto’s van huizen waarin ik mijn werk heb mogen doen.

In het boek Video voor Vastgoed leg ik je stap voor stap uit hoe je je video opnames edit tot een kort, behapbaar en goed uitziend filmpje, inclusief logo's, titels en muziek. Gaat je voorkeur er naar uit om samen door te nemen hoe je een video maakt en nabewerkt dan is dat natuurlijk ook mogelijk in een één op één workshop. Neem daarvoor gerust contact met mij op.

Het derde boek, dat ik in 2017 heb geschreven is Fotografie voor Vastgoed. Het is het naslagwerk voor iedereen die bij mij een Cursus Vastgoedpresentatie of één op één workshop Interieurfotografie volgt

Over mij

In 2007 begon ik mijn bedrijf gespecialiseerd in stylingadviezen voor verkopers van woningen. In mijn beginperiode heb ik een schokbeweging in de makelaardij veroorzaakt toen mijn toenmalige blog Foute Huizen viraal ging en makelaars op twitter verzuchtten: "Als ik maar niet op Foute Huizen kom!" Die guerillamarketing heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, niet alleen heb ik nooit meer een dag zonder werk gezeten, de vastgoedmarkt is daadwerkelijk veranderd: Vastgoedpresentatie is volledig normaal geworden (de manier waarop het gebeurd, daar valt nog menig discussie over te voeren!)

Het was voor mij logisch dat ik naast styling, interieurfotografie op me nam omdat – uitzonderingen daargelaten – de meeste makelaars geen uitstekende fotografen zijn.

Ik fotografeer al vanaf het moment dat ik ermee kennismaakte tijdens mijn studie Binnenhuis architectuur aan de Kunstacademie. Daarna volgde ik de basisopleiding fotografie op de Fotovakschool in Apeldoorn. In Nederland was er in 2007 geen enkele cursus op het gebied van interieurfotografie, die vond ik bij de Amerikaanse interieur en vastgoedfotograaf Scott Hargis. Mijn man, Guillaume Groen heeft de vakopleiding gevolgd aan de Fotovakschool met de specialisatie documentaire fotografie. Met vallen en op staan, de cursus van Scott Hargis en technische adviezen van mijn man, nam de kwaliteit van mijn foto’s zienderogen toe en ontwikkelde ik mijn eigen stijl. Inmiddels heb ik ruim 2000 huizen gefotografeerd voor verschillende makelaarskantoren en zo nu en dan particuliere opdrachtgevers.

Taart en Latte

Naarmate mijn kennis en ervaring groeide, kreeg ik steeds vaker vragen van collegastylisten. Ik gaf regelmatig advies over de aanschaf van camera’s, het gebruik van de apparatuur en de nabewerking. In 2011 besloot ik mijn kennis te delen en sindsdien heb ik ruim honderd stylisten, interieurontwerper én makelaars les mogen geven, meestal in groepen maar ook één op één of tijdens op maat gemaakte workshops voor makelaarskantoren in binnen- en buitenland. Dat zijn geen massale aantallen want vastgoedstyling & vastgoedfotografie blijft het hart van mijn ondernemerschap. Zolang ik les geef wil ik met de poten in de klei staan: Je leert bij mij dus echt de dagelijkse praktijk in kleine groepjes van maximaal 5 cursisten, op een manier zoals ik zelf les zou willen krijgen: Met taart en latte macchiato's in plaats van thermosfleskoffie en koekjes.

Wie ben ik als mens

Al bijna twintig jaar samen met Guillaume, mijn lieftallige echtgenoot en partner in alles: sinds 2017 hebben we onze bedrijven samengevoegd onder 550nm VOF: zijn fotografiebedrijf en mijn opleidingen en vastgoedpresentaties onder vallen én onze kleine uitgeverij onder een dak.

Moeder van zoon en dochter: Toen ik startte als ondernemer begon de oudste net op de basisschool, inmiddels zijn ze opgegroeid tot heerlijke zelfstandige pubers.

Hobbies? Allereerst mijn werk, gelukkig geen hobby die geld kost. Gerelateerd daar aan: straat-, en documentaire- en foodfotografie. Maar leren is waar mijn hart lig als ik niet aan het werk ben. De leukste opleidingenvan de laatste tijd: De opleiding Interieur en Lifestyle journalistiek (Fontys Hogeschool), de cursus Food- en Lifestylefotografie in Toscane.  Ik kijk geen TV of Netflix, Homeland en Hinterland nagelaten, ik volg 's avonds online cursussen op het gebied van fotografie, marketing, schrijven, social media en persoonlijke groei.

Momenteel bezig met de Playing Big Facilitators Training van Tara Mohr, een opleiding om mijn cursisten vanuit een coachende manier te benaderen: de innerlijke criticus, die we allemaal hebben, te herkennen en je innerlijke mentor op te zoeken.

Ik ga naar bed met vakliteratuur (en Guillaume natuurlijk), heel soms afgewisseld met een roman. Favorieten: Stieg Larson's Millenium trilogie, De Ontdekking van de Hemel van Harry Mullisch, De Verborgen Geschiedenis van Donna Tart en alles van Lisa Marklund en Henning Mankel.

Fun fact: Mijn eerste fulltime baan: Pizzabakker in Calabrië, Zuid Italie (ja, serieus!). Mijn favoriete vakantiebestemming is Italie, natuurlijk, maakt niet uit waar als het maar een huisje in the middle of nowhere is. Of: Rome, inmiddels kan ik niet meer op twee handen tellen hoevaak ik er ben geweest, ken de stad denk ik beter dan Amsterdam. Een jaar niet in Italie is een jaar niet geleefd.

MIJN WERK

Hieronder zie je een paar voorbeelden van mijn werk. En dat is precies wat ik jou wil leren: Vastgoedstyling en Vastgoedfotografie met natuurlijk licht.

Wil je meer werk van mij zien? Mijn volledige portfolio vind je hier.

Woonkamer

Woonkamer

ZOLDER

ZOLDER

KEUKEN

KEUKEN

WOONKAMER

WOONKAMER

KINDERKAMER

KINDERKAMER

EETKAMER

EETKAMER

BADKAMER

BADKAMER

WOONKAMER

WOONKAMER