Er zijn veel lijsten op het internet met blog ideeën maar voor zover ik weet is geen van hen gerelateerd aan Vastgoedstyling en Vastgoedfotografie. Het is best lastig om onderwerpen te bedenken. Voor bloggen heb je bovendien tijd nodig, misschien heb je het er eigenlijk te druk voor of vind je het lastig om te schrijven. Ik heb daarom deze lijst met mogelijke onderwerpen samengesteld. Van veel van deze ideeën kunt kun je series maken! Dit blog geeft je maanden, misschien zelfs jaren, van dingen om over te schrijven!

1. Succesverhalen [serie]

Je allerbeste werk zet je natuurlijk in je portfolio maar je kunt vaak nog veel meer je werk vertellen en teveel foto’s in je portfolio is ook niet te goed. Je blog is dus een prima plek. Stond het huis al geruime tijd op de markt en verkocht het pas eindelijk nadat jij de boel onderhanden hebt genomen? Deel voor en na foto’s en vertel hoe lang al te koop staat en hoe lang het vervolgens duurde dat het huis verkocht was nadat de nieuwe foto’s online stonden. Voeg voor en na beelden toe!

2. Hoe maak je het huis klaar voordat jij als vastgoedstylist aan de slag kunt? [serie]

Deel tips voor verkopers om hun huis voor te bereiden voordat jij binnenkomt. Je kunt de tips in verschillende blog posts verdelen en een checklist per kamer aanbieden als content upgrade om je e-maillijst te vergroten.

3. Recente projecten [serie]

Schrijf elke maand een bericht over een huis dat je onderhanden hebt genomen dat je aanspreekt. Waarom vind je het leuk en wat heb je ervaren? Laat je beste foto's van het huis zien en deel een link naar het huis op Funda. Zowel de makelaar als de verkoper zal dit waarderen en vraag ze gerust om je blogpost op hun sociale media-accounts delen! Blogs als deze zijn perfect voor het bereiken van potentiële klanten.

4. Vraag & Antwoord [serie]

Je komt ongetwijfeld met regelmaat dezelfde vragen tegen. Beantwoord ze in je blogs Maak een overzicht van al die vragen en houd een lijstje bij waar je nieuwe opschrijft.

5. De mooiste, leukste, grappigste … soorten kamers. [serie]

Schrijf een kort artikel en laat foto’s zien werk zien van je vijf mooiste keukens, woonkamers, slaapkamers en ga maar door.

6. De mooiste … soorten huizen [serie]

Bijvoorbeeld 5 mooiste appartementen, je 5 favoriete historische panden, vrijstaande woningen, doorzonwoningen, etc.

7. Hoe ver ga je om het perfecte plaatje te maken?

Soms heeft een huis serieus werk nodig voordat je kunt starten met fotograferen. Deel zo nu en dan een foto van alle spullen die je uit de ruimte hebt gehaald (ik heb soms de gang bomvol staan!) Zorg wel voor ervoor dat mensen geen herkenningspunten hebben om de verkoper niet in verlegenheid te brengen. Het laat potentiële klanten zien dat je er alles aan doet om de woning op de best mogelijke manier te presenteren.

8. Deel een recensie [serie]

Voeg enkele foto's van de woning en de beoordeling van de verkoper of de makelaar toe.

9. Laat de klanten zien waarmee je werkt [serie]

Blog over de makelaars en andere opdrachtgevers die jou regelmatig inhuren. Je geeft niet alleen hun een platform maar je geeft je lezers de kans om iemand te ontmoeten die de presentatie van onroerend goed serieus neemt. En vraag vervolgens aan je klant of hij of zij je bericht wil delen zodat jij je bereikbaarheid vergroot. Ze doen het waarschijnlijk graag!

10. Hoe kies je een goede vastgoedfotograaf?

Deel je vakkennis! Een paar suggesties om je op weg te helpen:

Zijn de kamers goed belicht? Zijn verticale en horizontale lijnen rechtgezet? Biedt de fotograaf alle diensten nodig zijn voor de presentatie van de woning? Hoeveel tijd kost een gemiddelde shoot? (Als het minder dan een uur duurt, moet de verkoper zich afvragen of deze fotograaf echt de tijd neemt om hun eigendom op de beste manier te presenteren!) Is de prijs redelijk voor de diensten? Leg uit een uur op locatie gelijk staat aan een uur in de nabewerking. Is sprake van groothoekmisbruik? Begrijpt de kijker de indeling van het pand door alleen maar naar de foto's te kijken?

Een lijst met 20 ideeën die je kunt gebruiken voor je Vastgoedstyling & Vastgoedfotografie blog.Click To Tweet

 

11. Een verzameling van oude berichten[serie]

Begraaf je teksten niet in je archief maar hergebruik je blogs in overzichten – bijvoorbeeld je beste tips voor het voorbereiden van het huis op de styling en de fotografie.

12. 5 dingen die je inspireren

Mensen lezen graag over de persoon achter een bedrijf. Maak een lijst met dingen die jou inspireren in je werk. Denk aan boeken, fotografen en individuele foto’s. Je mag werk van anderen gebruiken zolang het maar over de betreffende afbeelding gaat. Dan wordt het namelijk gezien als quote. Vermeld wel de maker van de foto en zorg voor een link naar het originele bestand.

13. Persoonlijk projecten [serie]

Fotografeer je, naast vastgoed, ook nog andere dingen maar loop je daar niet mee te koop in je marketing? Je blog is de perfecte plaats om die foto's van je vakantie, kinderen, stillevens of wat je maar kunt bedenken, te delen! Zo kun je laten zien wat je nog meer in huis hebt!

Picture & Space persoonlijk project

14. De spullen die je gebruikt voor Vastgoedstyling & Vastgoedfotografie

Blog over de apparatuur en tools die je gebruikt, deel bijvoorbeeld een foto van je cameratas en vertel waarom je voor die spullen hebt gekozen. Of heb je misschien een flinke voorraad meubels en accessoires die je verhuurd? Geef een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf!

15. Licht een van je diensten uit

Bied je virtuele tours, plattegronden, hoogtefotografie of video's aan? Wat voor soort meubilair gebruik je het meest in leegstaande woningen en wat zijn je favoriete accessoires voor huizen die bewoond zijn? Vertel je publiek erover. Hoe je het aanpakt, waarom je het aanbiedt. Je blog is niet de juiste plek om te adverteren, meer om te informeren, dus link door naar de betreffende dienst op je website.

16. Een verzameling berichten van andere bloggers [serie]

Verzamel blogs van makelaars waar je voor werkt, vastgoedstylisten die je kent, of je favoriete interieur blogs. Alles dat gerelateerd is aan het verkopen en kopen van een huis kun je verzamelen in een overzicht. Leg wel uit waarom je de artikelen of blogs aanraadt.

17. Een dag in de leven van…

Laat lezers zien hoe jouw werkdag er uit ziet. Laat iemand oto's van je maken tijdens het stylen, maken en bewerken van foto's. Het hoeft niet te gedetailleerd te zijn, geef ze gewoon een kijkje in jouw dagelijkse leven.

18. De “You’re not going to believe this!” [serie]

Deel anekdotes van gekke dingen die je tegenkomt tijdens je werk. Zet er foto’s, bijvoorkeur detailopnames in zodat mensen er niet direct zien wiens huis het is. (Voor het geval het best wel genant is.)

Bijvoorbeeld vreemde dingen die je tegenkomt in een huis. Zo kwam ik ook een gemummificeerde muis tegen onder een kast die in de weg stond, liepen er kippen in de woonkamer rondliepen en moest ik een verzameling speelgoed voor volwassen (laten) verwijderen voordat ik de slaapkamer kon fotograferen!

19. Vertel je verhaal

Waarom ben je vastgoedstylist en vastgoedfotograaf geworden? Wat vind je leuk aan je werk, wat zijn de minder leuke kanten? Door jouw verhaal te vertellen te delen op je blog en een kijkje te geven in je gedachtenproces, word je bedrijf menselijker, vergeet niet: Mensen doen het liefst zaken met mensen.

20. Deel je proces

Schrijf een blog over hoe je werkt en wat je vóór, tijdens en na de styling en/of fotosessie doet. De meeste klanten realiseren zich niet dat er veel werk aan vooraf gaat en dat je, zeker als je fotografeert, ook thuis nog een hele tijd bezig bent. Door dit te vertellen, begrijpen mensen beter wat je allemaal voor ze doet en leren ze de jouw diensten beter in te schatten op waarde,

Pak nu de maandelijkse planner voor je blog!

Om je te helpen bij het plannen van je blog, heb ik een planner gemaakt. Je kunt wel meer blogplanners downloaden op het internet maar de meeste van deze planners zijn wekelijks of zelfs dagelijks! Om eerlijk te zijn, het runnen van een vastgoedstyling/vastgoedfotografie bedrijf vereist niet dat je heel veel berichten schrijfft. Maar je site regelmatig bijwerken helpt enorm in de ranking.

Door maandelijks je content te plannen blijf je gefocust. De, op de computer invulbare, PDF heeft voldoende ruimte om je ideeën op te schrijven. Het heeft selectievakjes voor de verschillende fases van je artikelen. Je kunt ook afvinken waar je je berichten op sociale media hebt gedeeld en het heeft ruimte om je Google Analytics in bij te houden.

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en ik mail het naar je, samen met mijn nieuwsbrief.

 

En wat denk je? Heb je een paar zinnige onderwerpen voor je gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *